+386 31 336 113

Suhi led Cena

  Pogoji nakupa suhega ledu

 • Suhega ledu ne dostavljamo. Možen je samo osebni prevzem v Ljubljani.
 • Osebni prevzem je možen od ponedeljka do petka, od 08.00 do 14.45 ure.
 • Minimalna količina naročila je 5 kg.
 • Cena 1 kg suhega ledu je 3,50€ z DDV.
 • Plačilo ledu je možno izključno samo z gotovino, razen v primeru poprejšnjega drugega dogovora.
 • Suhi led morate obvezno naročiti en dan pred dvigom, na zavihku Naročilo.
 • Cena najema izolacijske embalaže je 2,00€ / kos.
 • Kavcija za izposojo izolacijske embalaže je 10,00€ / kos, ki vam jo v celoti vrnemo ob vračilu le teh.
 • V primeru poškodovane ali odtujene izolacijske embalaže vam zaračunamo njeno polno nakupno vrednost.

Suhi led je atraktiven in hitro ohladi, oziroma zamrzne vse okoli sebe. Suhi led, ki ga lahko kupite pri nas je v obliki manjših peletov (zrna), premera ca. 3 mm. Cena 1 kg suhega ledu je 3,00 €.

Nekaj varnostnih nasvetov

Prezračevanje prostorov
Normalni zrak je sestavljen iz 78% dušika, 21% kisika in le 0,035% ogljikovega dioksida. Če se koncentracija ogljikovega dioksida v zraku dvigne nad 0,5%, lahko ogljikov dioksid postane nevaren. Manjše koncentracije lahko povzročijo hitrejše dihanje in glavobol, vendar sicer niso škodljive. Če ste imeli suhi led v zaprtem vozilu, sobi ali drugem neprezračevanjem prostoru več kot 10 minut, le tega pred vstopom dobro prezračite. Zanki, da vdihavate preveč ogljikovega dioksida in ne dovolj kisika so: težko dihanje in glavobol ter pomodreli nohti in ustnice. V tem primeru morate takoj zapustiti področje, kjer shranjujete suhi led. Ne vstopajte v prostore, kjer ste ali še imate suhi led, preden so prostori popolnoma prezračeni.

Opekline
Opekline, ki jih povzroča suhi led, obravnavajte enko kot toplotne opekline. Najbolje je, da poiščete zdravniško pomoč ali nasvet.

Stranski učinki uporabe suhega ledu
Suhega ledu ne puščajte na kuhinjskih pultih, ploščicah, steklu, plastičnih ali drugih površinah, saj lahko ekstremno nizke temperature povzročijo njihovo pokanje.

Odstranjevanje suhega ledu
Suhemu ledu odstranite zunanjo embalažo in ga pustite na sobni temperaturi v dobro prezračevanem prostoru – najbolje zunaj. Le ta bo sublimiral iz trdega agregatnega stanja v plinasto in za njim ne bo ostalo nič.

Suhi led hranite zunaj dosega otrok!