+386 31 336 113

Led Petrol

Led HaloLed pakiran v 2 kg vrečke, najdete na Petrlovih bencinskih servisih po celi Sloveniji. Celoten spisek lokacij z njihovimi naslovi, kontaktnimi podatki in odpiralnimi časi, lahko najdete na zavihku »Kje kupiti led«.

Vrste suhega ledu

Sneg
Suhi led – sneg, izgleda kot vodeni sneg in ima zelo visoko stopnjo sublimacije primerjavi z ostalimi vrstami. Za proizvodnjo te vrste suhega ledu ne potrebujete zahtevne opreme, vendar ima zelo kratek rok trajanja.

Peleti – manjši (zrna)
Suhi led – zrna, izgledajo kot riž (premer od 1 do 3 mm) in sublimira počasneje kot suhi led – sneg. Največji uporabniki te vrste suhega ledu so predelovalci hrane.

Peleti – večji
Suhi led – peleti, so premera od 6 do 19 mm (velikost 210 x 125 mm) in se običajno uporabljajo za pakiranje in transport hrane. Ima srednjo stopnjo sublimacije in srednjo kakovost (gostoto).

Plošče
Suhi led – plošče, debeline 19 mm, največ uporabljajo letalske družbe, za pripravo in hlajenje hrane ter pijače na letih. Ima nizko stopnjo sublimacije in visoko kakovost (gostoto).

Bloki
Suhi led – bloki, so velikosti 250 x 250 x 125 mm (različno od države in kontinenta) in so se v preteklosti največ uporabljali za hlajenje v čez oceanskem prometu, danes pa se uporabljajo tudi za suho peskanje. Ima najnižjo stopnjo sublimacije in največjo kakovost (gostoto).