+386 31 336 113

Kje kupiti Suhi led

  Pogoji nakupa suhega ledu

 • Suhega ledu ne dostavljamo. Možen je samo osebni prevzem v Ljubljani.
 • Osebni prevzem je možen od ponedeljka do petka, od 08.00 do 14.45 ure.
 • Minimalna količina naročila je 5 kg.
 • Cena 1 kg suhega ledu je 3,50€ z DDV.
 • Plačilo ledu je možno izključno samo z gotovino, razen v primeru poprejšnjega drugega dogovora.
 • Suhi led morate obvezno naročiti en dan pred dvigom, na zavihku Naročilo.
 • Cena najema izolacijske embalaže je 2,00€ / kos.
 • Kavcija za izposojo izolacijske embalaže je 10,00€ / kos, ki vam jo v celoti vrnemo ob vračilu le teh.
 • V primeru poškodovane ali odtujene izolacijske embalaže vam zaračunamo njeno polno nakupno vrednost.

HaloLed, vam priskrbi tudi suhi led v obliki manjših peletov (zrna), premera ca. 3 mm. Zaradi velikega povpraševanja naročite svojo količino suhega ledu, vsaj en dan preden ga potrebujete.

Ali ste vedeli

Ekstremno nizka temperatura suhega ledu upočasni, ali ustavi nekatere kemijske reakcije, zato se uporablja za shranjevanje in prevoz posebnih lepil. Prav tako je suhi led nevtralizacijsko sredstvo za alkalne snovi.

Zdravniki uporabljajo za zamrzovanje bradavic suhi led ali tekoči dušik. Mnogo zdravniških ordinacij uporablja suhi led za transport biološki vzorcev, ki jih pošiljajo na testiranja ali v nadaljnje preiskave.

Ko suhi led sublimira – prehaja, iz trdnega agregatnega stanja v plinasto, absorbira toploto in se razširi za več kot 800-krat svoje prvotne prostornine.

Suhi led nadomesti kisik v prostorih in s tem preprečuje nastanek ognja oziroma ga pogasi. Uporablja se za varno odstranitev podzemnih rezervoarjev plina.

Suhi led ohladi in skrči vse, česar se dotakne. Gumijaste dele namočijo v sod s suhim ledom, kar jih naredi bolj krhke in jih lažje odstranijo. Suhi led se porablja za hladno brušenje pleksi stekla, PVC smole in vinila.

Suhi led ohranja nizko temperaturo in zmanjša pokvarljivost mesnih izdelkov pri njihovi predelavi. Uporablja se predvsem pri proizvodnji klobas in mletega mesa.

Suhi led – ogljikov dioksid privablja komarje. Suhi led, postavite nekaj korakov stran od območja, kjer se nahajate in komarji vas bodo pustili na miru. Teorija je, da komarji najdejo ljudi in živali, po njihovem izdihanem ogljikovem dioksidu, s postavitvijo suhega ledu stran od vaše lokacije bodo vas pustili na miru in se skoncentrirali na suhi led.

Suhi led se uporablja v pekarstvu pri mešanju sestavin, saj zavre rast kvasa, do pravega trenutka.